Segítség

Nevelés

Mit jelentenek az Étel és Ital értékek? Hogyan változnak?
A kutyádnak szüksége van ételre és italra az élethez. Kutyád tálját 8 körre való étellel és 10 körre való itallal tudod feltölteni. Minden körben eszik és iszik a kutyád, ezért ezek az értékek körönként csökkennek. Kölönböző étel és italfajtákat adhatsz a kutyádnak, ezeket mind a "Tálak feltöltése" gomb megnyomása után tudod megtenni. Ha a kutyád tálja üres vagy majdnem üres, akkor csökken a kedve, ha teli vagy majdnem teli akkor kedve nő.

Mit jelent a Kedv értéke? Mire jó? Hogyan változik?
A kedv a kutyád kedvét szimbolizálja. Ha eleget foglalkozol a kedvenceddel, akkor kiváló lesz a kedve, ha elhanyagolod rossz kedve lesz, ha ezek után sem foglalkozol vele és még meg sem eteted, akkor a kutyád el fog szökni tőled. Sétáltatással és Játékkal is növelheted a kutyád kedvét. A fürdetéstől kis mértékben csökken a kutyád kedve. Az a kutya, aki kutyaházzal rendelkezik, lassabban válik boldogtalanná, mint ház nélküli társai.

Mit jelent a Tisztaság értéke? Mire jó? Hogyan változik?
A Tisztság a kutyád tisztaságát és egészségét jelenti egyben. A koszos kutyák boldogtalanabbak, bár a fürdetést sem szeretik, attól a kedvük csökken. Fürdetés mellett tehát mindig érdemes játszani is a kutyáddal, hogy a tisztasága és a kedve is jó legyen! A sétáltatás mind a kutyád kedvét, mind pedig tisztaságát növeli.

Mit jelent a Tudás és mi az a felsorolás mellette?
A tudás a kutyád jelenleg megtanult trükkjeit jelenti, a felsorolás mellette pedig pontosan megadja, hogy mit tud már a kutyád és mit tanul éppen (már ha tanul valamit). A kutyád tudását tanítással növelheted, minden trükknek megvan a maga tanulási ideje, ami több körre terjed ki.

Mit jelent a Házastárs és a Vemhesség értéke? Mire jó? Hogyan változik?
A 30 körnél idősebb kutyák házasodhatnak csak, ekkor látszik csak ez a jellemző. A Házastárs résznél vagy a házastársad nevét látod, vagy pedig azt, hogy jelenleg nincs házastársad (itt érheted el a társkeresőt is). Ha a kutyád, vagy a kutyád házastársa vemhes, a vemhesség résznél láthatod a szülés idejét, szülés után pedig itt dönthetsz a kölykök sorsáról.Más esetben ezt a felületet nem látod.

Körönként hányszor taníthatom, sétáltathatom, fürdethetem meg a kutyámat és hányszor játszhatok vele?
Egy körben kutyánként minden funkciót egyszer használhatsz. Kivétel ez alól a tálak feltöltése, ahol az étel és ital fajtáját bármikor megváltoztathatod.

Hogyan ajándékozhatom el a kutyámat, ha már nem szeretnék foglalkozni vele?
A kutyád képe alatt találod meg az elajándékozás linket. Ezzel az árvaháznak és más gazdinak is elajándékozhatod a kutyádat. Ajándékozás vagy árvaházba adás során a házasság megszűnik.

Hogyan lehet átnevezni a kutyát?
A kutyádat csak 7 napos koráig tudod átnevezni, ez alatt az idő alatt a kutyád képe alatt találod meg az átnevezés linket.

Hogyan adhatom oda a kutyának a kutyaházát és a nyakörvét?
Mindegyik kutyának lehet saját nyakörve és kutyaháza. Ezeket a kutya képe alatt lévő két középső kis képre való kattintással érhetjük el. Itt kiválaszthatjuk a már megvásárolt felszerelések közül a megfelelő kutyaházat és nyakörvet.

Mikor szökik el egy kutya?
Ha a kutyád kedve nagyon rossz és a tálja is üres, akkor elszökhet. Ha van nyakörve, biztosan visszakapod a kutyád, de a nyakörv elveszik. A nyakörv nélküli kutyák vagy az árvaházba kerülnek, vagy örökre elszöknek és nem kerülnek meg többet.

Meddig élnek a kutyák az Ebneveldén?
Az Ebneveldés kutyák virtuálisak, ezért nem kell attól tartanod, hogy meghalnak. De ha nem gondozod őket rendesen, könnyen elszökhetnek.


Vissza a témákhoz